5 september 2018

MSG WMS

Krijg controle & grip over je voorraad en logistieke goederen stroom

MSG WMS

 

Creëer inzicht, overzicht en controle in je magazijn met MSG WMS. Het warehouse management systeem van MSG zorgt voor grip op je voorraad. Het MSG WMS is een informatiesysteem voor het volledige magazijnbeheer van groothandels, met een specialisatie in de ijzerwaren groothandel branche.

Het handmatig op voorraad houden van goederen behoort tot het verleden. Het systeem omvat alle functionaliteiten voor het beheren, aansturen en optimaliseren van goederenstromen. MSG levert de software geïntegreerd met MSG ERP, losstaand op basis van MSG CMS of gekoppeld aan andere systemen.

Scan je voorraad het magazijn in en uit.


Vanuit het ERP, worden opdrachten aangeleverd voor binnenkomende goederen, orderpicking of inventarisatie. Deze opdrachten worden vervolgens naar MSG WMS gestuurd. Om de opdrachten te verwerken maken we gebruik van een barcode scanner.
 Met deze scanner registreer je alle binnenkomende en uitgaande goederen. Met de scanner in de hand kun je door het magazijn heen lopen en al je opdrachten/taken voor die dag verwerken. 

In het MSG WMS wordt de inrichting van de manier waarop je graag zou willen werken vooraf gerealiseerd. Dus op het moment van uitvoeren (operationeel) houden we rekening met factoren waarvan we bepaald hebben dat die van belang zijn voor je bedrijfsvoering. Belangrijke onderdelen voor je bedrijfsvoering kunnen zijn: De manier van verwerking (fifo), de manier van picking (zone / batch gewijs), hoe om te gaan met de opslag van gevaarlijk stoffen. Maar ook de inrichting van basis elementen zoals serie of partijnummering of het vast stellen van looproutes en het beheer van de locaties van artikelen

Wanneer de inrichting klaar is, het systeem operationeel is en de opdrachten verwerkt worden, dan wordt de informatie vanuit de barcode scanners automatisch teruggestuurd naar het MSG WMS, welke op haar beurt de benodigde informatie weer automatisch doorzet naar MSG ERP.

MSG WMS

Guus Buijlinckx, Consultant

Met MSG WMS krijg je de volledige controle over je magazijn. Je stopt met handmatig tellen en start met ‘slim’ scannen. Daarmee krijg je de beschikking over tal van handige functionaliteiten. De WMS oplossing werkt geïntegreerd met MSG ERP.”

Guus

De kracht van het MSG WMS

De kracht van het MSG WMS is de eenvoud om er mee te werken. Terwijl het over tal van krachtige uitbreidingsmogelijkheden beschikt, werkt het systeem eenvoudig. Waarom? Omdat we het afstemmen op je bedrijfsvoering en gebruik maken van gebruiksvriendelijke barcode scanners. De inrichting vooraf kan complex zijn en moet goed besproken worden, maar uiteindelijk moet het echte werk in het magazijn gedaan worden met een gebruiksvriendelijke barcode scanner. Daarnaast kan het systeem veel complexiteit aan omdat het gekoppeld kan worden aan transport management systemen zoals Mendrix, maar ook aan forecasting & voorraadbeheer systemen zoals Slimstock. ‘Vanzelfsprekend’ zijn er ook geïntegreerde mogelijkheden voor voorraadinventarisatie (cyclisch tellen) en managementinformatie. MSG WMS de geïntegreerde voorraad oplossing met barcode scanner. Meer weten? Neem contact op.

Modules & functionaliteiten van MSG WMS

Modules

Voor één magazijn.

Voor meerdere magazijnen.

Voor binnenkomende goederen.

Voor de opslag van goederen.

Voor het versturen van goederen.

Bekijk de voortgang & stuur bij waar nodig.

Verdeel taken, verantwoordelijkheden & maak nieuwe profielen aan.

Handige functionaliteiten

Controle over je goederenstroom.

Weet waar je voorraad ligt.

Zoek eenvoudig artikel informatie op.

Stel looproutes vast.

Gebruik serie en partijnummering.

Koppelingen en integraties - wij praten met

Forecasting en voorraad beheer
Opslag- en orderpick systemen
Transport- en logistieke systeem
Warehouse Management Systeem
Extern magazijn beheeder

Jouw koppeling ook hier?
Neem contact op

Koppelingen en integraties - wij praten met​

Deze klanten werken met MSG WMS oplossingen

Benieuwd naar het MSG WMS, de integratie mogelijkheden en de bijbehorende scanners?
Laat het ons weten.