25 maart 2016

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Software voor de toekomst, verantwoord ontwikkeld.

Ons kantoor op het industrieterrein Dombosch in Raamsdonksveer dateert uit de jaren ’70, heeft een bijzondere vormgeving en is te zien vanaf de A27. Je kunt het herkennen aan de driehoekige vorm en de blauwe en rode verlichting aan de voorzijde van ons pand. Daar hangt namelijk in gekleurde verlichting het MSG logo!  

Het pand heeft daarnaast een markante houtskeletbouw en een ‘futuristische’ aluminium beplating. Boven op het dak liggen welgeteld maar liefst 168 zonnepanelen 

De zonne-energie die we hiermee opwekken gebruiken we voor het ontwikkelen van onze software en om duurzaam van A naar B te komen. Naast onze duurzame huisvesting, dragen wij ook ons maatschappelijke steentje bij aan een aantal goede doelen, lokale initiatieven & sportactiviteiten.

Wij dragen ons steentje bij...

People, planet & profit. Duurzaam & maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zet de mens centraal, denk aan je CO2 footprint & ‘run je bedrijf’. Er zijn enorm veel manieren om iets over ‘verantwoord ondernemen’ te zeggen. Wij noemen het daarom ook ‘gewoon’: verantwoord ondernemen. Geen hype over duurzaamheid, of eco-statements of extra rechten. Een goede balans, waarin we daadwerkelijk stappen maken op het gebied van verantwoord ondernemen, dat is waar wij als bedrijf voor staan. 

Dit komt op de volgende manier tot uiting: MSG geeft de mensen binnen haar organisatie de ruimte, waarbij er op wordt gelet dat de werkzaamheden op een CO2 verantwoorde (duurzame) manier (zoveel mogelijk papierloos) plaatsvinden. Bovendien dragen we een steentje bij aan de omgeving (LED verlichting, groene bedrijfstuin). Op deze manier doen we iets terug voor de planeet (de maatschappij), krijgen onze mensen ruimte om door te groeien & zorgen we jaarlijks voor een positief bedrijfsresultaat. Op basis van een gebalanceerde bedrijfsvoering, blijft MSG stappen voorwaarts maken: samen naar een verantwoorde toekomst. 

Goede doelen - One-K for charity

Lokale initiatieven - Van de 'veerse dag' tot de kinderboerderij & carnaval

Sport - Motorsport, handbal, tafeltennis & voetbal

Lidmaatschappen, ondernemersverenigingen & bijeenkomsten

Heb je een goed initiatief?

Het laatste maatschappelijke verantwoorde nieuws