25 maart 2016

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Software voor morgen, verantwoord ontwikkeld

Het pand van MSG software aan de Lissenveld 67 in Raamsdonksveer is bijzonder qua vormgeving. Het pand dateert uit de zeventiger jaren, heeft een markante houtskeletbouw en een futuristische beplating. Het meest in het oog springende: het 168 tellende zonnepanelen dak. De zonne-energie gebruiken we voor het ontwikkelen van onze software en voor het opladen van je auto. Daarmee heten we onze elektrisch rijdende gasten welkom en gaan ze ook weer maatschappelijk verantwoord naar huis.

MSG heeft het maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan

MSG heeft het maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. We proberen onze software zo CO2- neutraal mogelijk te ontwikkelen daarnaast heeft MVO Nederland ambities opgesteld die veel verder reiken dan dat. Als softwarehuis willen we vorm en inhoud geven aan die ambities, die relevant zijn voor de organisatie en voor onze klantenkring. Landelijk, maar ook lokaal.

Gezondheid

MSG wil bijdragen aan een goede gezondheid voor iedereen. Dat doen wij bijvoorbeeld door het sponsoren het Sophia Kinderziekenhuis en door het stimuleren van gezonde voeding. Maar ook door aandacht voor het welbevinden van klanten, leveranciers en personeel. We willen bouwen aan duurzame relaties, waarin sprake is van partnerschap en gelijkheid.

Deskundigheidsbevordering

MSG biedt personeel volop ruimte om te blijven leren. Ruimte voor professionalisering wordt stelselmatig meegenomen in onze begroting. In een wereld die sneller verandert dan ooit, is het vanzelfsprekend ook essentieel om bij te blijven!

Gendergelijkheid

In onze branche is het bijzonder moeilijk om de ambitie waar te maken; maar MSG staat voor gelijke kansen voor iedereen.

Duurzame energie en bestrijding van klimaatverandering

MSG heeft de ambitie om de software zo CO2-neutraal mogelijk te ontwikkelen, met 168 zonnepanelen op het dak is dit dan ook bijna een feit. We keep our footprint small :).

Duurzame economische groei

Meer dan 50% van de tijd wordt bij MSG geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. MSG streeft er naar dit percentage nog verder te verhogen zodat onze klanten daarvan kunnen blijven profiteren. Door investering in onderzoek en ontwikkeling van de oplossingen, wordt continuïteit gewaarborgd. Onze klanten werken namelijk nooit met oplossingen in ‘bevroren’ versies. Dit zijn oplossingen die niet met je meegroeien en met de tijd mee gaan. De software van MSG groeit altijd met je mee, of je nu vraagt om nieuwe functionaliteiten of als het gaat om het up to date houden van je systeem.

Waardig werk voor iedereen

MSG staat voor een faciliterend en coachend leiderschap. We zijn trots op het team, waarin iedereen bijdrage levert aan de kwaliteit, continuïteit en relevantie.

Sponsoring

We vinden het belangrijk dat bedrijven en organisaties ook hun bijdrage leveren aan de omgeving waarin ze werkzaam zijn. Al vele jaren sponsort MSG een aantal lokale verenigingen.

Het laatste Maatschappelijke MSG nieuws

Scroll Up