12 juli 2021

MSG PORTAL, het startpunt van je digital commerce avontuur

MSG PORTAL, het startpunt van je digital commerce avontuur

Digital Commerce, online verkoop van artikelen. Hoe gaat het met je webshop? Portal? App? Of verkoop je enkel nog maar via telefoon, via mail of via je vestigingen? Zorg dat je digital commerce strategie op orde is. Een portal kan hier enorm bij helpen. Je vereenvoudigt als het ware de klantreis. Van online oriëntatie, tot vergaande digitale services voor de klant zijn te realiseren via een Portal. Weet jij al wat je zoekt in een portal? 

Onze portal heeft 1001 opties voor je klaar staan. Aan jou de keuze welke je wil gebruiken. Daarbij is het belangrijk om jezelf in ieder geval twee vragen te stellen: Weet jij aan welke opties je klanten behoefte hebben? En weet je op welke manier je huidige verkoopkanalen ingericht zijn en hoe deze gedigitaliseerd kunnen worden? 

Om je een voorbeeld te geven, met onze vertegenwoordigersmodule op de Portal of APP kun je direct verkooporders in voeren, in het bijzijn van de klant. De portal communiceert vervolgens de orders direct door naar het ERP, waardoor je geen last hebt van dubbele invoer en het direct verwerkt wordt. Meer tijd voor de klant & direct de orders verwerkt.

Wij maken allerhande verkooptransacties digitaal mogelijk & beheersbaar. Daarvoor hebben we een platform gerealiseerd, waarop onze MSG portal draait. 

‘De portal biedt je B2B mogelijkheden met de uitstraling van een moderne B2C webshop.’

Responsive, B2C look and feel opties & een B2B engine

Op basis van de RESTfull engine wordt de MSG PORTAL gevoed, hetzij vanuit de CMS omgeving hetzij vanuit een combinatie van verschillende systeem. Bijvoorbeeld MSG ERP en MSG CMS, of een andere ERP of databron in combinatie met MSG CMS, zodat de data verrijkt kan worden waar nodig.

Daarnaast is de portal voorzien van een responsive design. Met andere woorden: Geschikt voor gebruik op smartphone, tablet en desktop of laptop. Het design is zoals gezegd responsive opgebouwd, wat betekent dat het design meebeweegt met de grootte van het scherm waar de online oplossing op getoond wordt.

Een laatst bijkomend voordeel is dat de MSG PORTAL, headless is opgebouwd. Headless betekent niks anders dan het kunnen scheiden van functionaliteiten en design. De functionaliteiten zitten in het platform en daaraan kunnen wij ieder gewenst design koppelen. 

Dus wil je een eigen design laten ontwikkelen dan is dat mogelijk, uiteraard kun je er ook voor kiezen om met ons standaard design te gaan werken. Het is maar net wat je wil. Hieronder volgt een overzicht van de functionaliteiten.

MSG PORTAL

Hugo Buswijler, software engineer

“Doordat we werken op basis van het REST principe krijg je aan de front-end veel vrijheid qua functionele mogelijkheden & design opties. Daarbij gebruiken we de juiste tools voor het online vlak, waardoor de digitale oplossing technisch in orde is en we een goede performance kunnen garanderen.”

Hugo

Modules en functionaliteiten van MSG PORTAL

Handige functies

Bepaal zelf welke modules en functies je nodig hebt.

Plaats je assortiment op meerdere verkoopkanalen.

Beheer eenvoudig je portal vanuit het MSG CMS

Zoekengine, met suggesties.

Stel verschillende verzend tarieven in, van brievenbus post tot pallet.

Toon voorraad per locatie, zodat klanten het in zien & afhalen.

Handige functies

Flexibel & schaalbaar - wij bewegen mee met jouw bedrijfs DNA

De portal geeft je de keuze over verschillende modules en functies, met andere woorden, wil je meer digitale oplossingen gaan aanbieden aan jouw klanten dan kan dat. En komen er meer bezoekers naar jouw webshop, dan zorgen we ervoor dat de hosting met je mee groeit. Heb je te maken met piekperiodes of juist niet, we stemmen de inrichting van het platform af op basis van de capaciteit die het op de achtergrond nodig heeft.

Daarnaast draaien de oplossingen op beschermde servers, achter een firewall welteverstaan. Deze zorgen op hun beurt voor de gewenste privacy en veiligheid. Daar komt bij dat wij het online platform zelf ontwikkeld hebben, dat wil zeggen dat er geen ongewenste plug-ins data kunnen af snoepen of kunnen zorgen voor veiligheidsrisico’s of privacy problemen.

Uiteraard is er een mogelijkheid om met bepaalde partijen, plug-ins, samen te werken. Dan zullen wij waarborgen dat de gekozen plug-ins geen roet in het eten gooien.

Koppelingen en integraties - wij praten met

Analyse tools
Betaalproviders
Verkoopkanalen
Fulfilment
Nieuwsbrief
Chat functies
Keurmerken
Login tools

Een nieuw idee?
Neem contact op

Koppelingen en integraties - wij praten met

Wij leveren onder andere digital commerce portalen, als onderdeel van ons platform, aan

Meer weten over de mogelijkheden met digital commerce portalen van MSG?