12 juli 2021

Hosting, IT Beheer & Monitoring

Hosting, IT Beheer & Monitoring

Bekabeld, onbekabeld. WiFi of via 5G. Automatisch opslaan in Microsoft Office. Bewust of onbewust, op het moment dat er connectieproblemen met het internet ontstaan, werken er een hoop services of diensten niet meer. Het is dan ook van groot belang dat deze connectie eigenlijk altijd te gebruiken is. 

Misschien heb jij lokaal servers draaien? Dat houdt in dat op het moment dat er problemen zijn met het internet, jij daar op je servers geen problemen van zal ondervinden. Maar wat als die server down gaat door een stroomstoring of technische storing? Heb je dan een back-up paraat?

En voor de bedrijven die oplossingen in de cloud hebben: ben jij goed uitgerust op het moment dat de internetverbinding wegvalt?  Is het dan nog mogelijk om een back-up van gisteren of vorige week terug te zetten? 

Het beheren en aansturen van een goed IT Beheer vraagt om de nodige kennis, expertise en ervaring. Juist voor op de momenten dat zich onvoorziene omstandigheden voordoen.

Servers in Amsterdam, servers in Raamsdonksveer & servers op locatie

MSG is goed voorbereid op de behoefte van vandaag de dag. Altijd bereikbaar & online. Daarvoor hebben we niet maar één server draaien of maar één partij die we daarvoor gebruiken. In dit vakgebied bevestigt de uitzondering de regel en moet je te allen tijde het zekere voor het onzekere  nemen. 

Wij hebben hiervoor de juiste informatietechnologie infrastructuur . Onderdeel hiervan zijn onze servers in Amsterdam, hier in Raamsdonksveer en bij klanten op locatie. De servers worden onderhouden, schoongemaakt (niet te letterlijk), beveiligd en up-to-date gehouden volgens de huidige eisen, wensen & maatstaven. Op deze manier blijft er maar een ding, en ook echt maar een ding gewaarborgd: jouw bedrijfsvoering met bijbehorende bedrijfsactiviteiten. 

‘Vandaar dat alle denkbare vormen van hosting bij MSG ook mogelijk zijn: SaaS, Hybride, On premise & in de Cloud’

 

Met 'Grand Frère' houden we een 'oogje' in het zeil

‘Grand frère is een door MSG zelf ontwikkeld monitoringssysteem waarmee we de performance van de webshops, servers, databases & het gebruik van diverse shops monitoren.

Een greep uit de diensten die wij met onze IT Beheer, Hosting & Monitoring afdeling faciliteren

24/7 Continuïteit.

Het aansluiten van nieuwe servers, op locatie bij de klant; bij Cloud partners en bij MSG zelf. We adviseren daarbij tevens wat de beste oplossing is.

De juiste WiFi.

Back-ups draaien, up-to-date & schoon houden van de servers waar jouw software oplossingen op draaien.

Voldoende bereik.

Een goede beveiliging kan niet zonder de juiste partners. Op goed beveiligde omgevingen plaatsen we jouw data.

De performance blijven monitoren

Privacy gevoelige gegevens, die behandelen we natuurlijk anders. Want die mogen nooit op straat komen te liggen!

IT Beheer - software & apparatuur zo optimaal mogelijk laten presteren

Op basis van jarenlange ervaring zijn wij uitstekend in staat om je de juiste hardware oplossing in combinatie met de bijbehorende specificaties en netwerkoplossing aan te bevelen. Of het hier nu gaat om het gebruik van scanners in magazijnen of om de juiste performance van jouw website, webshop of e-commerce platform met meerdere modules. We zorgen ervoor dat we de juiste afstemming voor je inrichten. 

Blijken er van tijd tot tijd in jouw specifieke situatie toch dingen beter of anders te kunnen, dan beoordelen we de situatie nog eens. Vervolgens zullen we op basis van de nieuwe kennis de setting voor wat betreft de software en apparatuur waar nodig aanpassen en optimaliseren. 

‘We blijven al onze gehoste digitale oplossingen en uitstaande hardware continue monitoren zodat we tijdig bij kunnen sturen’. 

Het gaat als volgt in zijn werk..

Word je klant bij ons?

Dan voorzien we je op de meest optimale manier op het gebied van Hosting, IT beheer & monitoring – We zorgen ervoor dat je shops up and running blijven; zijn er problemen met hardware, dan kijken we met je mee en wil je informatie vanuit ons monitoring systeem ontvangen, dan is dat ook geen enkel probleem!

Martijn

Op afstand kijken we met je mee

Met de juiste tools – Toegang tot de hardware devices waar jij mee werkt, zodat we (op afstand) bij kunnen springen wanneer het even nodig is. Of het nu gaat om problemen op je desktop of op een scanner. Wij zijn in staat om met je mee te kijken en de problemen voor je op te lossen.

Tools die we gebruiken ter ondersteuning van je digitale bedrijfsvoering

Domeinen
Beveiliging
Cloud
WiFi
Beheer tools

Wij bieden onder andere IT Beheer, Hosting & Monitoring aan

Hosting problemen, advies over je IT beheer of behoefte aan brede expertise op dit vlak?

Het laatste Hosting, IT Beheer & Monitoring nieuws