12 juli 2021

Digital development

Digital Development


Wanneer je start vanuit de juiste principes
, dan helpt je dat bij het bereiken van een succesvolle digitale oplossing. Voor de ontwikkelingen van onze digitale oplossingen, in feite van al onze software oplossingen, verbinden wij ons aan het digital development principe. 

De basisprincipes van dit model staan wat ons betreft garant voor een succesvolle realisatie. Uiteraard heb je daarvoor wel een deskundig en ervaren team nodig, dat deze basisprincipes kan toepassen en de betekenis daarvan begrijpt. Daarbij is de definitie van succesvol uitermate belangrijk. Het opleveren van een werkende digitale oplossing is één, het realiseren van een digitale oplossing die aansluit op de behoefte is een tweede.  

Digital Development principe: In woorden & afbeeldingen

Het digital development principe bestaat uit 9 standpunten. Deze standpunten worden hieronder door middel van een afbeelding getoond. Eén voor één nemen we de standpunten even kort met je door, van linksboven naar rechtsonder.

Evalueer je mogelijkheden, creëer onbewust meer opties & realiseer de juiste digitale oplossing voor je bedrijf.

Wanneer je vertrekt vanuit een brede invalshoek voor de realisatie van je digitale oplossing, dan is de kans groot dat je nieuwe mogelijkheden ontdekt. Vertrek je vanuit een bepaald standpunt of gedachte, dan kunnen mooie oplossingen zomaar aan je voorbijgaan. Vandaar dat wij graag vanuit een brede invalshoek vertrekken om op basis van de juiste pijlers de juiste digitale oplossing voor je te kunnen realiseren. 

Is het vertrek vanuit een bepaald standpunt terecht, dan sluiten wij ons daar volledig bij aan. Op basis van kennis en ervaring stellen we je alleen een aantal kritische vragen om extra validiteit te geven aan de origine van het idee. Twee weten meer dan een en zo kunnen we ervoor zorgen dat we samen goed kunnen starten. 

De daadwerkelijk realisatie

Dat je vandaag de dag meerdere tools nodig hebt voor de realisatie van een digitale oplossing, is eerder standaard dan afwijkend. Er is een wereld aan software standaarden en het is wel de bedoeling om jouw software oplossing op ieder platform geruisloos te kunnen laten draaien. Om dat voor elkaar te krijgen met de juiste functionaliteiten en een bijpassend design en om aansluiting te vinden op de behoeftes van de gebruikers, heb je verschillende tools nodig. En niet alleen verschillende tools, maar ook de juiste principes die je moet volgen om van een digitale oplossing een succes maken.

Het ontwikkelen van alleen een oplossing is niet voldoende. Het is daarnaast van belang dat deze aansluit op de multidisciplinaire doelstellingen. Wat willen we daar eigenlijk mee zeggen? Je stapt niet zomaar over naar een goede digitale oplossing door alleen te kijken naar de bedrijfsresultaten die je wil behalen. Je ontkomt er namelijk niet aan dat alle afdelingen, partijen & klanten die de oplossing gaan gebruiken daarover ook hun zegje willen en kunnen doen. En om aan al deze wensen, behoeftes en maatstaven te kunnen voldoen, gebruiken we de volgende tools, met elk hun eigen doel binnen het geheel.

'Doel van de tool'

Design

Web

Samenhang
iOS - Swift - Xcode
Android - Java
Databases

Angular is leidend

Angular – Is een open source Front-end Framework gebaseerd op Typescripting. En Typescripting is een programmeertaal die ontwikkeld is door Microsoft, wat eigenlijk weer een strikte superset van Javascript is. Volg je het nog?

Om het niet ingewikkelder te maken: Wij gebruiken Angular voor de realisatie van onze Front-end. Angular is een tool uit de keuken van Google.

Swift is specifiek voor iOS

Swift – Een open source programmeertaal specifiek voor apps op iOS, Mac, Apple TV en je Apple Watch. Als aansluiting op Swift bestaat Xcode.

Xcode is ook een programmeertaal van Apple, waarmee je de distributie van apps breder kunt trekken, naar Linux en Windows.

Digital development opdrachten realiseren wij voor

Cadran - MSG Expertisecentrum klant

Wil je een digitale ontwikkeling starten? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn?
Neem eens contact op.