5 september 2018

MSG SCAN

Barcode scan software, voor iedere situatie

Te hoge faalkosten? Je voorraad niet op peil? Gebruik barcode scan software. Voor iedere situatie waar in je kunt werken met barcode scan software, leveren wij diverse mogelijkheden. Doelgerichte scanoplossingen voor een efficiëntie slag binnen de organisatie. Met scanoplossingen voor magazijnmedewerkers, vertegenwoordigers, onderhoudsbussen & klanten

Met het gebruik van barcode scan software, registreren wij in essentie de verplaatsing van artikelen. Of het nu gaat om een verkoop aan de kassa, een verplaatsing uit het magazijn of de registratie van een artikel op een project. Middels barcode scansoftware wordt deze ‘beweging’ vastgelegd.  

De communicatie die we daarvoor gebruiken, zijn webservices. Deze webservices zorgen voor de communicatie tussen de scanners & MSG ERPMSG CMS, de Cloud of je huidige ERP systeem. Zodat we de geregistreerde data op de juiste plek vast leggen. Hierdoor krijg je een goed overzicht van alle bewegingen binnen je bedrijf en kun je bijvoorbeeld sturen op het ideale voorraad level. 

Wat in het algemeen resulteert in besparing van je voorraad kosten, vermindering van de faalkosten en het creëren van overzicht.  MSG SCAN, voor kostenbesparing, klantenbinding en procesoptimalisatie

On- en offline barcodes scannen

De barcode scan software werkt online en offline. Dit maakt de scanoplossing uitermate geschikt voor locaties met een slechte verbinding. Met andere woorden de scanner is altijd bruikbaar en zodra je weer in het bereik van internet of je ERP bent, wordt het geregistreerde verbruik automatisch door gestuurd. 

Iedere situatie vraagt dan ook om de meest geschikte oplossing, zowel op het vlak van hardware als software. Magazijnmedewerkers hebben andere eisen dan een vertegenwoordiger. Voor de vertegenwoordiger is het belangrijk om een mooi, gebruiksvriendelijk apparaat te hebben terwijl de magazijnmedewerker om een robuust apparaat met veel functionaliteiten vraagt. Om aan deze wensen te voldoen werken wij samen met Datalogic en Zebra.

Hiermee realiseren wij scanoplossingen voor ‘alledaagse’ tablets en smartphones maar ook voor op handscanners, pocket scanners en rugged smartphones, die draaien op Android of iOS. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op.

Voor iedere situatie een geschikte scan oplossing

Magazijn

Scanners in het magazijn zorgen voor vermindering van de faalkosten, optimalisatie van je voorraad en efficiëntie op de werkvloer. Het handmatig verwerken van orders en het verlies van niet geregistreerde goederen behoren tot het verleden. 

Klanten

Wanneer je kiest voor een scanoplossing voor je klanten, dan start de ‘echte’ klantenbinding. Door klanten te voorzien van een eigen scan oplossingen hebben ze: A) Een eenvoudig manier om artikelen bij je te bestellen en B) Overzicht van de eigen voorraad.

Vertegenwoordigers

Vertegenwoordigers die met een scanner op pad gaan krijgen meer tijd voor ‘echte’ aandacht bij de klant. Vertegenwoordigers hebben namelijk veel minder tijd nodig om het verbruik te registreren en zodoende meer tijd om met de klant in gesprek te gaan.

Onderweg

Altijd onderweg? Op weg naar weer een volgende klus? Of naar een magazijn dat bevoorraad moet worden? En wil je ook weten welke voorraad je iedere keer bij hebt? En wat je weer moet aanvullen? Met onze scan software ‘Onderweg’ leg je de voorraad van mobiele magazijnen vast en kun je de voorraad afboeken per project en magazijn.

Winkel

De winkel scanner. Het ideale hulpmiddel om samen met jou klant door de winkel te lopen, de klant te adviseren en de gewenste artikelen in te scannen. Vraagt een klant waar een artikel ligt, zoek de locatie snel even op in de scanner. Andere mogelijkheden zijn het afdrukken van nieuwe etiketten, wildtellen; het random controleren van het aantal artikelen in een schap en de 0-telling, een buitenkans om snel lege schappen te scannen, op die manier hoef je de aantallen in het schap niet meer aan te geven, maar scan je gewoon de lege schappen en weet je welke er aangevuld mogen worden.

Barcode scan software voor Admicom of AFAS gebruikers

Neem contact met mij op

*Meer weten over Admicom? Klik hier.
*Meer weten over AFAS? Klik hier.

Winkel

De winkel scanner. Het ideale hulpmiddel om samen met jou klant door de winkel te lopen, de klant te adviseren en de gewenste artikelen in te scannen. Vraagt een klant waar een artikel ligt, zoek de locatie snel even op in de scanner. Andere mogelijkheden zijn het afdrukken van nieuwe etiketten, wildtellen; het random controleren van het aantal artikelen in een schap en de 0-telling, een buitenkans om snel lege schappen te scannen, op die manier hoef je de aantallen in het schap niet meer aan te geven, maar scan je gewoon de lege schappen en weet je welke er aangevuld mogen worden.

Barcodes, QR codes & RFID


Barcodes, QR codes & RFIDs zijn allemaal ‘systemen’ om grote hoeveelheden data over te brengen via een kleine format. Het ‘kleine format’ is de barcode waar de informatie aan vast hangt. Wij zijn bekend met alle drie de systemen.

Modules & functionaliteiten van MSG SCAN

Handige functionaliteiten

Projectregistraties, geen probleem, selecteer of scan het juiste project & voeg de verbruikte artikelen toe.

Voorraad inventarisatie, 1 of 2 keer per jaar inventariseren of liever maandelijkse tellen?

Locatie beheer, verplaats artikelen tussen locaties en maak nieuwe locaties onderweg aan.

Loop samen met je klant de winkel rond, scan onderweg alle artikelen & reken aan het einde bij de kassa af.

Wist je dat je via de scanners ook zoekgegevens in kunt typen. Altijd handig!

Koppelingen en integraties - wij praten met

Systemen
Scanners
Besturingssystemen

Jouw koppeling ook hier?
Neem contact op

Voordelen op een rijtje

Voorzie klanten van een eigen scanner, waarmee ze de eigen voorraad bij kunnen houden en direct in je ERP bestellingen kunnen plaatsen.

Doordat de verwerking van orders in je magazijn sneller gaat. Kun je betere levertijden richting klanten garanderen.

Je hoeft niet meer na te denken, over wat je voor een project gebruikt hebt. Wanneer je het verbruik voortaan netjes digitaal registreert.

Klanten met scanoplossingen

Meer weten over de mogelijkheden met barcode scan software?