Van Rhijn Bouw start ontwikkelingen Barcode scan software voor tablets

Nieuwe barcode scan software

Tijdens de bouwvak zijn de laatste wensen gerealiseerd voor Van Rhijn Bouw


Op dit moment worden de nieuwste functionaliteiten van de 
MSG SCAN app voor Android uitvoerig getest door Van Rhijn Bouw. De eindgebruikers kunnen op deze manier namelijk zelf aangeven of de geïnventariseerde & inmiddels gerealiseerde wensen wel of niet prettig werken.

Te gebruiken op een tablet

Voorheen werkte veel van de barcode scan software alleen maar vanaf hardware matig scanners, inmiddels is dat toch wel aardig veranderd. Vanaf iedere smartphone of tablet kun je vandaag de dag ook scannen. Zo dacht ook Van Rhijn Bouw erover. 

Door te scannen met tablets, maakt Van Rhijn Bouw het voor de eindgebruikers mogelijk om alle administratieve handelingen vanaf één device te kunnen regelen. Dat is met name bij projectmatig werk een groot voordeel.

Daarnaast raken we inmiddels zelf ook meer en meer gewend aan het scannen vanaf een tablet of smartphone. Met name door de intrede van de QR codes die je in de horeca kunt scannen maar ook zeker door de Corona check app.

MSG scan projecten op tablet gecomprimeerd

Verbeteren van het gebruikersgemak & de gebruikerservaring

De aanpassingen die voor Van Rhijn Bouw gerealiseerd zijn, hebben enerzijds te maken met specifieke verbeteringen wat betreft het gebruikersgemak & anderzijds met het stabiel kunnen gebruiken van de scan software op een specifiek soort tablet. Op deze manier zijn het gebruikersgemak en de gebruikerservaring geoptimaliseerd.

Werking: Start scherm + Side Menu

Op het startscherm krijgen de gebruikers een mooi overzicht te zien van alle registraties die ze gedaan hebben. Of het nu voorraadboekingen zijn van Magazijn naar Bus of boekingen zijn op een ‘klus’ van uit het magazijn of de bus. Alle bewegingen van je ‘voorraad’ worden op chronologische volgorde vast gelegd.

Wil je er nog even iets aan aanpassen? Dat kan. Let op! Doe dit wel voordat je de registraties definitieve naar het systeem verstuurd met de rode: VERSTRUUR REGISTRATIES knop.

Via het Side menu kun je naar het instellingenscherm daar kun je logischerwijs instellingen van de Scan software aanpassen. Mogen er bijvoorbeeld wel of geen negatieve aantallen gescand worden, mogen er nooit meer dan 100 artikelen in een keer verplaats worden en moet er een toetsenbord te voorschijn komen zodat je ook gegevens kunt in typen? Zijn een aantal van deze opties

Daarnaast kun je via het Side menu overzicht houden over de verschillende soorten boekingen (over een langere periode) en vind je er informatie over de ontwikkeling van de software.

MSG SCAN printscreen projecten 1 compri
MSG scan printscreen projecten 2 compri

Barcode vellen

Met barcode vellen, kunnen gebruikers van Van Rhijn Bouw snel en efficiënt artikelen inscannen die ze gebruikt hebben op een klus of over willen boeken tussen voorraad locaties.

De scan software is te gebruiken in combinatie met

De scan software is onderdeel van MSG SCAN

Meer weten over de mogelijkheden met Barcode scan Software? Neem eens contact op