Van Portal naar Platform naar Digitaal ecosysteem?

MSG software Suite in perspectief

Jarengeleden was het een portal, tegenwoordig mag je het zelfs een digitaal ecosysteem noemen.

Om beter te positioneren waar de MSG software Suite staat, en om nog wat specifieker te zijn het headless commerce platform van MSG, hebben we de praktijk aan de theorie gekoppeld. 

portal platform ecosysteem
*Deze afbeelding weerspiegelt de samenhang tussen meerdere modules en de mogelijkheid of deze kunnen samenwerken. Wanneer je die typering bekijkt, valt de software van msg onderdat van een ecosysteem.

MSG software Suite

De gehele MSG software Suite bestaat uit MSG ERP, MSG WMS, MSG PIM, MSG CMS, headless commerce platform, MSG APPMSG ONLINE & MSG SCAN (plus alle modules die daar aan vast hangen). Samen staat de MSG software Suite voor de motor achter je bedrijfsvoering. 

Wanneer we echter kijken naar al het reilen en zeilen van de online oplossingen of beter gezegd digitaal innoverende oplossingen, dan praten we over ons headless commerce platform en alle oplossingen die daar aan vast hangen. Te weten: MSG APP, MSG ONLINE & in minder mate MSG SCAN. 

Van web, app ,portal & scan naar Platformen

Voorheen sprake we over een scanner, app en portal inmiddels zijn dat het app platform, online platform en scan platform geworden. Omdat de mogelijkheden die je met eenieder kunt uitvoeren veel meer dan één zijn. 

Er zijn meerdere modules beschikbaar voor het app platform, er zijn meerdere modules beschikbaar voor het online platform en er zijn meerdere modules beschikbaar voor het scan platform. En het mooi ervan, de voedingsbron voor al deze verschillende oplossingen is één en dezelfde. De REST engine oftewel het headless commerce platform. 

Vandaar dat we ver verwijderd zijn van het construct dat een ‘portal’ heet. De software van MSG is vele malen innoverende & diepgaander dan dat. Je mag dan ook terecht de software van MSG schalen onder de typering van een digitaal ecosysteem. Waarom? Omdat we praten over een samenwerkend geheel en daar binnen te maken hebben met verschillende modules en zelfs platformen die allen samen werken. Zoals je in de eerste afbeelding kan zien.

Enorme verandering & klaar voor de toekomst

Vandaar dat we ver verwijderd zijn van het construct dat een ‘portal’ heet. De software van MSG is vele malen innoverende & diepgaander dan dat. Je mag dan ook terecht de software van MSG schalen onder de typering van een digitaal ecosysteem. 

Waarom? Omdat we praten over een samenwerkend geheel en daar binnen te maken hebben met verschillende modules en zelfs platformen die allen samen werken. Zoals je in de eerste afbeelding kan zien.

MSG software Suite

Opzoek naar een passende software Suite voor de toekomst van je bedrijfsvoering?