Staat de Barcode of QR-code niet in je systeem? Geen probleem!

De werking van Barcodes & QR-codes

 

In 9 van de 10 gevallen is het zo dat informatie,  wanneer het gaat om scanbare informatie, eerst digitaal ingevoerd moet zijn. Deze gegevens komen dan naar voren zodra je de Barcode of QR-code scant.

Op die manier kun je in een afgesloten circuit (software systeem) goederen, magazijnen, voertuigen, personeel en locaties voorzien van een vooraf gedefinieerde barcode, die vervolgens de juiste informatie toont nadat je het gescand hebt.

Als het ware vind je via de Barcode of QR-code een match in het afgesloten circuit en haalt de barcode scan app de bijbehorende gegevens erbij.

Daarnaast kun je ook spreken van ‘openbare’ QR-codes. Dan navigeer je naar een website door middel van het scannen van een QR-code. De QR-code bevat op dat moment ‘gewoon’ de URL van een website of van een specifieke pagina.

‘Barcodes en QR-codes kunnen een combinatie van cijfers en letters bevatten’

'Openbare' en 'gesloten' Barcode circuits

We kunnen dus eigenlijk spreken van twee vormen van scanbare barcodes en QR-codes: De openbare en de gesloten variant.

De openbare variant verwijst je dus door naar een website of specifieke URL. Zoals de QR-codes die je tegenwoordig bij restaurants en horeca gelegenheden kunt scannen.

De gesloten variant is een gedefinieerde barcode die in een bepaald circuit, vanuit een database omgeving (hier draait een software systeem op), herkend kan worden.

‘Wanneer je binnen je bedrijf dus met barcodes en/of QR-codes werkt is er vaak sprake van een gesloten circuit.’: de software die aangesloten is aan de database kan de barcode herkennen.

Onbekende barcodes en QR-codes kunnen toevoegen aan je database

Situatie 1: Dynamische bedrijfsvoering

Heb jij een erg dynamische bedrijf? Veel activiteiten, van alles te regelen en koop je een groot aantal verschillende artikelen in? Dan kan het wel eens gebeuren dat je een artikel van te voren vergeten bent in te voeren. En op het moment dat je dan bezig bent met inslag kom je daar achter. Dan wil je op dat moment toch gewoon verder kunnen met het inruimen van de bestelde artikelen?

Dat kan! Op 9 van de 10 artikelen die je inkoopt zit vaak al een barcode en steeds vaker is dit een QR-code. Met onze barcode scanoplossing kun je deze barcode gewoon scannen en krijg je vervolgens de mogelijkheid om het als een artikel toe te voegen, zodat je nagenoeg meteen verder kunt met het inruimen van de inkomende goederenstroom.

‘Het is uiteraard goed mogelijk dat je achteraf nog even de gegevens controleert en bewerkt. Maar op deze manier ben je een stuk flexibeler en kun je gewoon door gaan met de te verrichten werkzaamheden.’

Situatie 2: Gestructureerde omgeving

Werk je in een gestructureerde omgeving? Ook dan komt voor dat er weleens een artikel tussen zit dat nog niet in je systeem staat.

Met de dynamische functie, artikelen toevoegen vanuit de barcode scan app, kun je het artikel toch direct toevoegen. En kun je achteraf alsnog een nieuwe barcode voor dit artikel generen. Zodat alles uiteindelijk weer klopt.

Een artikel doos kwijt zijn

Gerelateerde oplossingen

MSG SCAN

MSG WMS

Meer weten over dynamisch digitaal voorraadbeheer? Neem dan contact met ons op.