Soti Mobicontrol migratie van WinCe naar Android

Tijd voor verandering met Mobicontrol

Uit de archieven blijkt dat we op de kop af 10 jaar gebruik hebben gemaakt van Mobicontrol. De tool waarmee we al jaren onze scanners op afstand kunnen overnemen en onze klanten van assistentie kunnen voorzien, wanneer nodig. 

In de afgelopen jaren draaiden onze barcode scansoftware oplossingen op het WinCE platform. Maar afgelopen jaar kwam daar verandering in. De end of life van WinCE werd aangekondigd en Android is de nieuwe marktleider geworden waar het gaat om het besturingssysteem dat het meest geschikt is voor de toekomst van barcode scansoftware. 


‘Meer weten over barcode scanning met verschillende apparaten?’

Lees dan ons stuk over: Barcodes scannen, welk apparaat kies jij?

Migratie Mobicontrole van WinCe naar Android

In navolging van de barcode scansoftware migratie ‘moet’ ook de tool waarmee we de apparaten op afstand kunnen bedienen, Mobicontrol, de overstap maken. Hetgeen wat volgt is een migratietraject. Niet alle apparaten hebben namelijk van vandaag op morgen ineens de overstap gemaakt van WinCE naar Android.

Het werkt als volgt: De WinCE apparaten, de “oude” apparaten, draaien bij Mobicontrol op een server op basis van het sha-1 principe. Daarop draaien ook de Android apparaten tot en met versie 9. We werken vandaag de dag echter met name met Android 10 en zeker de scan apparaten zijn uitgerust met deze nieuwste versie van Android. Deze nieuwste versie van Android draait bij Mobicontrol op het sha-2 principe. Ook daarvoor is dus een server ingericht die wij op basis van ons Cloud-based abonnement mogen gebruiken. 

Op deze manier kunnen dus beide versies blijven bestaan. Tot het moment daar is en alle apparaten op het sha-2 principe werken, zal Mobicontrol twee servers in de lucht blijven houden zodat wij voor onze klanten de overgang van sha-1 naar sha-2 kunnen waarborgen.

Voor het beheer van barcode scansoftware op afstand

Met de overstap naar de nieuwste versie van mobicontrol kunnen wij onze klanten service blijven bieden. Op onder andere de volgende vlakken:

– Snel en eenvoudig apparaten op afstand opstarten en voorzien van de juiste software

– Het veilig kunnen beheren van apps en andere content die op de apparaten komt te staan en al staat.

‘Downtime’ kunnen verminderen doordat we snel op afstand met je mee kunnen kijken.

– Deze nieuwste variant van mobicontrole werkt vele malen sneller dan zijn voorganger. Dit komt goed van pas bij het up- of downloaden van nieuwe versies van onze software of bij het inlezen van een nieuwe dataset.

Wij zijn klaar voor de toekomst van barcode scanning met de beheer functies uit de nieuwste versie van Soti Mobicontrol.

Soti Mobi control gebruiken we voor het beheer van alle MSG SCAN oplossingen

Meer weten over Soti Mobicontrol? Of interesse gekregen in onze MSG scan oplossingen?