12 juli 2021

MSG ONLINE, het ideale platform om samen op te werken.

MSG ONLINE, het online platform om digitaal zaken te doen


D
enk digitaal. Een klant belt om een bestelling te plaatsen? Denk digitaal. Een klant stuurt per mail een bestelling door? Denk digitaal. Alle mogelijkheden en opties die er moeten zijn om de verkoop van een product digitaal tot stand te brengen, beheersen wij. Wil je flexibel artikelen kunnen aanmaken? Maar moeten ze wel allemaal dezelfde prijs hebben? Of wil je iedere klant een klant specifiek aanbod doen? Moet een klant kunnen afhalen op vestiging? Op factuur kunnen betalen? Online? Spoedbestelling? Moet een bestelling nog dezelfde dag bezorgd kunnen worden? Moeten klanten favorieten lijstjes aan kunnen maken?

Ons online platform heeft 1001 opties voor je klaar staan. Aan jou de keuze welke je wil gebruiken. En niet alleen voor klanten die direct bestellingen bij je willen plaatsen, maar ook voor de verkopers binnen je organisatie. Hoe verwerken zij bestellingen? Hebben ze een mooie digitale oplossing op zak? Of een mooie bedrijfsapp? Met de vertegenwoordigersmodule voer je verkooporders direct in, in het bijzijn van de klant. Geen dubbele invoer meer en direct verwerkt in het systeem. Wij maken verkooptransacties digitaal beheersbaar. Daarvoor hebben we een online platform gerealiseerd, die je B2B klantenservice biedt en tegelijkertijd de uitstraling heeft van een moderne B2C webshop.

Crossplatform ondersteuning, B2C look and feel opties & een B2B engine

Op basis van de RESTfull engine wordt de online omgeving gevoed, hetzij vanuit de CMS omgeving hetzij vanuit een combinatie van omgevingen. Bijvoorbeeld MSG ERP en MSG CMS, of een andere ERP of databron in combinatie met MSG CMS, zodat de data verrijkt kan worden waar nodig.

Het online platform is crossplatform geschikt. Online platform? Crossplatform? Met online platform duiden we aan dat je online zit en dat het niet alleen een webshop betreft maar dat je veel meer mogelijkheden hebt. En met crossplatform bedoelen we dat de online oplossing geschikt is voor gebruik op smartphone, tablet en desktop of laptop. Het design is namelijk responsive opgebouwd, wat betekent dat het design meebeweegt met de grootte van het scherm waar de online oplossing op getoond wordt.

‘Met andere woorden je beschikt over veel flexibiliteit waar het aankomt op keuze in modules en functionaliteiten en deze worden op ieder apparaat ook nog eens mooi getoond!’

Een laatst bijkomend voordeel is dat onze software suite, headless is opgebouwd. Weer zo’n kreet? Headless betekent niks anders dan het scheiden van functionaliteiten en design. De functionaliteiten zitten in het platform en daaraan kunnen wij ieder gewenst design koppelen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om met ons standaard design te gaan werken.

MSG ONLINE

Hugo Buswijler, software engineer

“Doordat we werken op basis van het REST principe krijg je aan de front-end veel vrijheid qua functionele mogelijkheden & design opties. Daarbij gebruiken we de juiste tools voor het online vlak, waardoor de digitale oplossing technisch in orde is en we een goede performance kunnen garanderen.”

Hugo

Modules en functionaliteiten van MSG ONLINE

Modules

Voor basisgegevens van je bedrijf.

Voor particulieren klanten.

Voor zakelijke klanten.

Voor vertegenwoordigers.

Breng cliënt, zorgverlener & verkopende partij samen in één digitale oplossing.

Kleding beheer & distributie in een hand omdraai geregeld.

Handige functies

Bepaal zelf welke modules en functies je nodig hebt.

Plaats je assortiment op meerdere verkoopkanalen.

Beheer eenvoudig je online oplossing vanuit MSG CMS

Zoekengine, met suggesties & zelf lerend.

Stel verschillende verzend tarieven in, van brievenbus post tot pallet.

Toon voorraad per locatie, zodat klanten het in zien & afhalen.

Mogelijkheid tot koppelingen met gewenste tools.

Meerdere talen nodig? Geen probleem.

Handige functies

Flexibel & schaalbaar - wij bewegen mee met jouw bedrijfs DNA

Via het online platform heb je de keuze uit verschillende modules en functies, met andere woorden, wil je meer digitale oplossingen gaan aanbieden aan jouw klanten dan kan dat. En komen er meer bezoekers naar jouw webshop, dan zorgen we ervoor dat de hosting met je mee groeit. Heb je te maken met piekperiodes of juist niet, we stemmen de inrichting van het platform af op basis van de capaciteit die het op de achtergrond nodig heeft.

Daarnaast draaien de oplossingen op beschermde servers, achter een firewall welteverstaan. Deze zorgen op hun beurt voor de gewenste privacy en veiligheid. Daar komt bij dat wij het gerealiseerde online platform zelf ontwikkeld hebben, dat wil zeggen dat er geen ongewenste plug-ins data kunnen af snoepen of kunnen zorgen voor veiligheidsrisico’s of privacy problemen.

Uiteraard is er een mogelijkheid om met bepaalde partijen, plug-ins, samen te werken. Dan zullen wij waarborgen dat de gekozen plug-ins geen roet in het eten gooien.

Koppelingen en integraties - wij praten met

Analyse tools
Reviews
Betaalproviders
Verkoopkanalen
Fulfilment
Nieuwsbrief
Chat functies
Keurmerken
Login tools

Een nieuw idee?
Neem contact op

Koppelingen en integraties - wij praten met

Wij leveren onder andere online platformen aan

Meer weten over de mogelijkheden van het MSG ONLINE platform? Neem eens contact op.