MSG KMS, meerdere Punten poules voor PBM artikelen

Punten voor kleding & Punten voor gereedschap

MSG KMS, een PBM-module met 2 soorten punten – Aan de ene kant voor (werk) kleding en aan de andere kant voor gereedschap. De beheerder van het MSG KMS kan bepalen wie toegang krijgt tot de verschillende persoonlijke beschermingsmiddel groepen: kleding, gereedschap of allebei.

Vervolgens kun je per soort PBM vanuit het beheer een bestellijst toewijzen aan de klant en haar gebruikers. Je kan ook per gebruiker een bestellijst toewijzen, een persoonlijke PBM-bestellijst.

Prijzen of punten, de keuze is aan jou..

Artikelen op een PBM lijst worden voor de ingelogde PBM-gebruiker getoond zonder prijs, maar met een punten aantal. Dit puntenaantal wordt op basis van de verkoopprijs bepaald. Los van deze geïntegreerde manier van het bepalen van het puntenaantal, kun je als beheerder ook een afwijkend puntenaantal opgeven, niet gerelateerd aan de prijs. Zodat je ook actie prijzen kunt invoeren. De gebruiker krijgt op zijn beurt ieder jaar een hoeveelheid punten die hij kan besteden aan de artikelen op zijn persoonlijke PBM-bestellijst

Wanneer een gebruiker een artikel besteld, gaan de punten van zijn saldo af. Intern wordt de bestelling vervolgens weer teruggezet in euro’s en doorgegeven aan de ERP of het CMS. Zodat je aan het eind van de maand de klant, de factuur van de verkochte artikelen kunt sturen. Dat is ook de reden waarom er in het algemeen gekozen wordt om met punten te werken. Want op die manier kun je ‘eenvoudige’ al je personeel voorzien van de juiste werkkleding en heb je geen last van administratieve rompslomp per persoon, maar valt alles onder een bedrijf, een afdeling of een klant.

MSG KMS - Kleding

Met behulp van filters is het mogelijk om een specifiek aanbod per gebruiker te realiseren. 

Op die manier kan de ene gebruiker ene winterjas in maat M-L bestellen, de andere in maat XL en een derde mag alle maten bestellen. 

De beheerder van het MSG KMS kan al deze instellingen bepalen en aanpassen.

MSG KMS - Gereedschap

Niet iedereen heeft hetzelfde gereedschap nodig. Voorbeeld: De timmerman is voorzien wanneer hij de beschikking heeft over een boormachine, hamer, zaag en wat schroeven. Terwijl de schilder op zijn beurt weer hele andere wensen heeft.

Met meerdere punten poules kun je dit als een extra service aanbieden. Zodat de verschillende werklui allen het ‘basis’ gereedschap kunnen bestellen dat ze nodig hebben. 

Handige functionaliteit: Goedkeuren bestellingen

Naast het verminderen van de administratieve rompslomp en en het creëren van persoonlijke bestellijsten voor kleding en gereedschap, kun je ook werken met goedkeuringen. Dit betekent dat geplaatste bestellingen eerst door iemand goedgekeurd moeten worden voordat de bestelling daadwerkelijk geplaats mag worden. Op die manier creëer je nog een extra controle moment.

MSG KMS

Zijn meerdere punten poules ook interessant voor jouw bedrijfsvoering? Neem eens contact op.