De bewaker van jouw data, Grand Frére

De bewaker van jouw data, Grand Frére.

Naast de ontwikkeling van internet applicaties, biedt MSG hosting en dataverwerking aan. Dit wordt gerealiseerd vanuit ons serverpark bij XS4ALL in Amsterdam. Om meer stabiliteit van de hosting en jouw data te waarborgen, hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt aan een monitoringsysteem.

Grand Frere

De werking van Grand Frére

Het systeem, ‘Grand Frère’ genaamd, is in eigen beheer ontwikkeld. Via monitors op de helpdesk en internet afdeling zien we voortdurend actuele informatie. De monitors tonen informatie over het gedrag van de servers waar onze portals van klanten op draaien. Naast de status van de server, ( met andere woorden, hoe goed de verbinding van de website is) houden we ook het aantal orders bij. Wanneer er vervolgens ergens problemen zijn, dan geeft de monitor een duidelijk signaal en kunnen wij daar gelijk op reageren. Zo zijn problemen met je webshop snel verholpen. Aan onze kant, categoriseren we deze problemen en zorgen we dat de juiste persoon het oplost! Mochten wij zelf niet op kantoor zijn en ontstaat er een probleem, dan wordt er automatisch een email en sms naar onze support afdeling gestuurd. Zodat we ook buiten kantooruren zicht blijven houden op de situatie en adequaat kunnen reageren.

Verdiepingsslag: De probleem verwerking

Een kleine verdiepingsslag voor de beeldvorming. De informatie die voortdurend op de schermen wordt getoond heeft betrekking op een drietal deelgebieden.

Overkoepelend

1) De technische stand van zaken. Het monitoren van resources zoals machines, geheugen, processors, schijfruimte, netwerk en RTI (Request Time Index).

2) Het gebruik en beheer van de servers door onze ontwikkelaars. Met onder andere versiebeheer, beheer van software aanpassingen, assistentie en of collega’s op servers aan het werk zijn.

Per klant

3) Het ‘gedrag’ van de webshops/ portals van onze klanten. Per klant portal hebben we op technisch vlak inzichtelijk op welke versie ze draaien en het gedrag van de server. Op het data vlak zien we het aantal page views en de daadwerkelijk hoeveelheid orders. We hebben dus een goed beeld van de conversies per klant! Er is dus genoeg informatie tot onze beschikking op ieder moment van de dag.

 

Scroll Up