Een dagje en een nachtje Keulen!

MSG Nederland 25 jaar

MSG 25 jaar jubileum

De voorbereidingen waren getroffen, de slaapkamers geregeld en de goodie bag stond klaar.. nu alleen wij nog! De bus chauffer stond netjes om 15:45 voor de deur (ETA 16:00), top bedankt ! In de last minute stress.. Sigurd ? Gelukkig, zelf naar Keulen gereden.

Gearriveerd

Ruim 2 en een half uur later was het dan zover, otel Santo kwam inzicht, waar de H gebleven is vragen wij ons ook nog steeds af.. Maar eerlijk is eerlijk Hotel Santo, een prettig hotel om in te verblijven.

Hotel Santo, MSG 25

Eet smakelijk

Na een werkdag en een ‘flinke’ busreis met de nodige last minute stress, kreeg de meerderheid toch langzamerhand honger. In sommige situaties zeggen foto’s meer dan woorden.

Eet smakelijk

Het smaakte GOED! Na een lekkere maaltijd en wat drankjes, zijn we gezamenlijk weer ‘huiswaarts’ gekeerd. Om in de lobby van het hotel de dag nog eens rustig door te nemen alvorens de kussens onze hoofden raakten.

Opstart fase

Rise en Shine! Na een stevig ontbijt, met een lekker bakje koffie en verse jus d ’Orange, kon de stadswandeling door Keulen beginnen. Onder begeleiding van de Duitse, maar goed Engels sprekende Natascha. En zo te zien had ze het zelf ook goed naar haar zin. 

Start van de tour, onder het oog van de Dom

Dom Keulen MSG 25

Bezienswaardigheden

De dom was dan ook de eerste bezienswaardigheid. Het moet gezegd worden, er zijn maar weinig kerken, zo groot als de dom in Keulen. Vol bezienswaardigheden zowel van binnen als van buiten. Dat de belangstelling naar de Dom dan ook groot is merkten we vrijwel direct, er waren vele bezoekers. Waardoor de headsets zeker een uitkomst waren en er toch goed geluisterd werd naar Natascha.

Tour in de Dom, MSG 25
Bekende beelden, MSG 25 jaar

Na de tour door de Dom, ging de tour verder door de stad Keulen. Hier kwamen we bouwwerken, oude ruïnes, tegen uit de tijd dat de Romeinen de stad nog Cologne noemden! En her en der ook beelden van bekende Keulenaren..

Lunch

Na de tocht door de dom, langs de beelden en oude gesteentes was het tijd voor de lunch. Hiervoor kwamen we aan bij ‘Sünner Im Walfisch’. De benaming van dit historisch brauhaus, roept wellicht de nodige vragen op, waar wij ons niet te lang om bekommerd hebben. Het eten en drinken smaakte goed en werd toebedeeld in ‘Duitse’ proporties. Voldoende voor iedereen! Zodat iedereen voldaan en toch enigszins moe klaar was voor de terug reis.

Afsluiting

De cultuur beleefd, het eten geproefd en de biertjes gedronken. Keulen het was ons een waar genoegen en het was zeker de moeite waard om deze stad te bezoeken. We kijken vol vertrouwen uit naar het volgende personeelsuitje, en de volgende 25 jaar. Namens MSG, bedankt voor het vertrouwen!

MSG software
MSG 25 bedankt voor het vertrouwen