Headless e-commerce platform MSG

Headless e-commerce platform MSG: Headless commerce, B2B Engine & B2C look and feel mogelijkheden


Het ideale platform voor techneuten en marketeers!

1. Branding & Identity

‘Ons kent ons, mond tot mond.. ken je het? Ik was laatste bij de groenteboer en daar hebben ze toch altijd goede asperges.. Ow ja..? Welke groenteboer ga je dan? Die voorbij de boerderij, vlakbij de molen.. Weet je dan wat ik bedoel? Ja, ja! Die zijn zo lekker! Echt! En helemaal niet duur ook..’

Herkenbaar? Dan is de juiste vraag: weet jij ook waar jouw bedrijf aan herkend wordt? En zijn dat herkenningspunten van je bedrijf of uit de omgeving? Ken je deze nog niet? Dan is het verstandig om daar eens bij stil te staan. Wellicht dat een herpositionering van je bedrijf, je bedrijf in een veel beter daglicht zet? Of is het juist beter om je huidige positie te verduidelijken? 

Wat is de identiteit van jouw organisatie en hoe vertaal je die het beste on- en offline zodat de customer journey daarop aansluit.

2. Customer Journey

MSG klantenbinding, Customer journey

Klanten, klanten & klanten, ieder bedrijf heeft ze, en ieder bedrijf heeft ze ook nodig. De klant is koning, maar hoe komt de klant bij jouw bedrijf uit? Waar kent hij of zij je bedrijf van? Waarom zou hij of zij een aankoop doen bij je? En nog belangrijker waarom zou hij of zij klant blijven? Om daar achter te komen moet je beginnen bij het begin. Aansluiting vinden bij de zoektocht van je klant. 

Zodat de potentiele klant je bedrijf in ieder geval in overweging gaat nemen om bij je een aankoop te doen. In sommige gevallen is dit beslissing proces erg kort, in andere gevallen een stuk langer. Samen nemen we de klantenreis onder de loep en stemmen we het e-commerce platform op de juiste manier af!

3. MSG Headless Commerce Platform

Met het headless commerce platform van MSG kun je alle kanten op. De basis draait op een zeer geavanceerde B2B restfull engine. Hierin zitten veel modules en functionaliteiten, die we afgestemd op de situatie, voor je aan en uit kunnen zetten. 

Door deze geavanceerde B2B restfull engine, wordt het mogelijk om aan Headless commerce te doen. Wat betekent dit? Op basis van de architectuur kun je gevoed vanuit een database meerdere shops, portals en apps realiseren. Zodat het beheer overzichtelijk blijft en de afhandeling van orders geautomatiseerd.

4. Trends & Features


De markt is altijd in beweging, nieuwe mogelijkheden blijven zich aanbieden. Ontwikkelingen op de social media platforms staan niet stil en meer en meer marketplaces ontstaan waarop jij als bedrijf ook je goederen kunt aanbieden.

Al deze ontwikkelingen houden wij in de gate, en niet alleen in de gate, we bewegen daarin mee. Of dat nu op basis van klantaanvragen is of op basis van eigen initiatie, we zorgen ervoor dat we op het vlak van ontwikkelingen niet stil staan, en daar pluk jij als klant de vruchten van.

5. De rol van MSG

Wij begeleiden het hele traject, vanaf de klantinventarisatie tot de integratie en de uiteindelijk oplevering van je eigen headless e-commerce platform. 

Na de realisatie van het platform, blijven we je up to date houden over de nieuwste mogelijkheden met het platform & sparren we graag met je mee over je online strategie. Zodat jij je kunt blijven focussen op je business!

Headless commerce platform MSG

Opzoek naar een E-commerce platform met B2B mogelijkheden een B2C look and feel? Neem contact op.