Domeinnamen, SSL certificaten & gegevens up to date houden

Monitoren & up to date houden SSL en domeinnamen

Iedereen heeft tegenwoordig een domeinnaam. Het is niet alleen belangrijk om zichtbaar te zijn op internet, maar ook om ervoor te zorgen dat de gegevens achter deze domeinnaam kloppen. Veel bedrijven hebben hun domeinnaam al jaren en de gegevens die bij de aanvraag aangeleverd zijn kunnen door de jaren heen best eens veranderd zijn. Het is om diverse redenen dan ook belangrijk dat deze gegevens regelmatig gecontroleerd worden en, indien nodig, gecorrigeerd worden.

Bijvoorbeeld bij het aanvragen van SSL-certificaten voor de beveiliging van de domeinnaam. Hiervoor worden mails gestuurd naar het geregistreerde e-mailadres. Dit is vaak een automatisch ingevuld adres, admin@domeinnaam.nl of postmaster@domeinnaam.nl. Negen van de tien keer worden deze mailboxen niet gelezen, of zijn ze zelfs niet eens aanwezig. Dit kan zorgen voor onnodige vertraging bij de aanvraag, of zelfs voor weigering van het certificaat. Daarnaast kunnen ook de bedrijfsnaam en/of bekende telefoonnummers verouderd zijn, die men bij de eerste registratie heeft aangeleverd.

Het is dus zeker belangrijk om deze gegevens eens in de zoveel tijd te controleren, om te kijken of ze nog actueel zijn. Dit kan meestal heel eenvoudig zelf, of via het bedrijf dat de domeinnaam voor u beheerd. Voor een overzicht van de huidige gegevens kan er gekeken worden bij www.sidn.nl voor Nederlandse domeinnamen. Voor .com domeinnamen zijn er diverse sites beschikbaar allemaal te vinden door in Google te zoeken op “whois”. Mocht u daar vragen over hebben dan kunt u ook altijd even contact opnemen met Martijn Bouman van MSG.

Neem contact op