CTES 2.0 voor Cadran Consultancy

Vergaande automatisering voor administratieverwerking van Cadran consultancy

Sinds 2015 onderhoudt, optimaliseert en host MSG, CTES. Een in windev gebouwde applicatie die Cadran consultancy gebruikt voor uren, workload en onkosten administratie. Het afgelopen jaar is er aan veel kleine verbeteringen gewerkt en zijn er een aantal grote wijzigingen doorgevoerd. Begin december ging de nieuwe versie ‘CTES 2.0’ live!

Wat zit er in CTES 2.0?

Het traject startte in de zomer van 2019 met het verplaatsen van de database naar de Cloud. Dit maakte het mogelijk om aan een online omgeving te gaan werken. Voorheen installeerde namelijk iedere gebruiker de CTES-applicatie op hun desktop, vanaf december kunnen alle gebruikers online inloggen op de nieuwe web based ontwikkelde applicatie, CTWEB. Aan deze web based applicatie ligt een migratie van 3 apart te onderhouden ‘backend client in stances’ ten grond slag. Het geheel draait nu op één administratie structuur.

Daarbij zijn er financiële integraties gemaakt vanuit de administratie structuur met zowel AFAS als JD Edwards. Hiermee is er een efficiënte financiële flow gerealiseerd. Data wordt ‘automatisch’ door gezet, naar de juist plek. Integratie van email en archiving zorgt er daarnaast voor dat men snel door e-mails heen kan zoeken en deze kan opslaan waar nodig. En met de 2-way Jira integratie voorkom je verschil tussen de Jira omgeving en CTWEB.

Voor de power users

Is er de backend applicatie die nog steeds als client-server fungeert. De power users, ook wel bekend als planners, projectmanagers, team lead en backoffice personeel. Zij zijn degene die de projectnummers aanmaken, wekelijks uren bijhouden en declaraties controleren. Met andere woorden, zij zijn degene die het systeem voeden, waardoor de gebruikers er gebruik van kunnen maken.

Voor de gebruikers

Op CTWEB kunnen, de inmiddels 500+ gebruikers uit verschillende landen de eigen uren registratie invoeren, maar ook project beheer, planning en digitaal factureren is mogelijk geworden. Hier onder zie je een voorbeeld van het online invoeren van de uren.

Inmiddels werkt Cadran alweer een paar maanden met de nieuwe versie van CTES. Op basis van de eerste gebruikers ervaringen is er binnenkort een evaluatie moment. Om te kijken hoe het gaat en of er nog verbeter punten/ veranderingen doorgevoerd moeten worden. Op die manier, houden we de ontwikkeling van de software in de gaten en kan er bijgestuurd worden waar nodig.

CTES 2.0... CTWEB

Het platform biedt vele voordelen zoals meer flexibiliteit, meer gebruikersgemak en meer efficiëntie. Doordat het hele beheer online bereikbaar is, kunnen de juiste personen te allen tijde bij de benodigde data.

MSG verrichtte werkzaamheden met de transitie van een offline tool naar een online omgeving; maakte het mogelijk om van meerdere functionaliteiten online gebruik te maken; realiseerde Multi company en diverse intercompany-processen en we integreerden Jira (2-way), AFAS, JD Edwards en een mail en archiving. Al met al een compleet online platform voor uren, workload en onkosten administratie, waar Cadran Consultancy de komende jaren mee vooruit kan en waar men stiekem al denkt aan een mobiele variant!

Digitale transformatie & strategie

Windev & Webdev expertise centrum