Bo Bendsneyder, de ‘motor’ achter je bedrijfsvoering

Bo Bendsneyder, de 'motor' achter je bedrijfsvoering.

Foto ‘Randy van Maasdijk’

Beginjaren

Bo Bendsneyder liet al vroeg zijn belofte zien! Door in 2014 in Assen de tweede Red Bull Rookies race te winnen. Het was nota bene zijn debuut jaar in de Rookies Cup, maar dat mocht niet deren. Naast de Rookies Cup nam hij in 2014 ook deel aan het Dutch Racing Team als onderdeel van FIM CEV Repsol Moto3 Junior-kampioenschap. Hiermee behaalde hij In Le Mans de derde plaats en pakte punten in elke ronde die hij reed.

Wereldtitel

In het jaar erop, 2015, domineerde hij in de Red Bull Rookies Cup. Met acht overwinningen, twee poduimplaatsen en uiteindelijk de wereldtitel werd het een droomjaar! Hiervoor werd hij beloond met een ‘zitje’ in het Moto3-kampioenschap bij het Red Bull KTM Ajo-team voor het seizoen 2016. In dit debuutjaar stond Bendsneyder twee keer op het podium: Silverstone en Sepang. Na een tweede jaar bij KTM Ajo, waarin zijn lengte een steeds nadeliger rol ging spelen, verkaste Bendsneyder in 2018 naar de Moto2. Daarin kwam hij uit voor het team Tech 3 Racing op de Mistral-machine. Door een bizar ongeluk in Japan, waarbij een onderdeel van de motor zijn onderbeen doorboorde, kwam het seizoen tot een vroegtijdig einde. Voor zijn nieuwe uitdaging bij het Nederlandse team in 2019 bij NTS RW Racing GP is Bendsneyder echter weer helemaal fit.

Catalunya

Bendsneyder is op dit moment de enige Nederlandse coureur die deelneemt aan de Moto2. Als rijder van het Nederlanders RW racing team begint het seizoen 2019 goed. Met onder andere punten in Argentinië en Amerika, helaas viel het daarna even stil maar lijken nu de resultaten weer de goede kant op te gaan! Om hem een steuntje in de rug te geven besloot MSG om tijdens de Grote Prijs van Catalunya in het weekend van 16 juni zijn eventsponsor te zijn! En dit alles onder het motto: ‘De motor achter je bedrijfsvoering.’

Bo Bendsneyder

‘De motor achter je bedrijfsvoering’ is de slogan van MSG! Dat maakt het extra mooi, ik ben zeer blij met de steun van MSG als event sponsor voor de race in Catalunya!

Scroll Up