Barcodes scannen, welk apparaat kies jij?

Smartphones, Tablets, Ipads & Scanners

Op het gebied van hardware zijn de mogelijkheden inmiddels eindeloos. Je moet echter wel goed blijven opletten, hoe ‘eindeloos’ dat dan is. Ieder stuk hardware heeft in combinatie met scannen namelijk zijn eigen voor- en nadelen.

Een smartphone ligt lekker in de hand; daar kun je mee bellen en via de camera kun je er ook mee scannen. Een iPad gebruik je daarentegen weer net iets gemakkelijker voor werk gerelateerde doeleinden, is ook groter qua formaat en moet meestal met twee handen bediend worden. Dit is op zich geen hogere wiskunde, maar bepaalde aspecten gaan pas opvallen wanneer je de hardware in combinatie met de barcode scan software gaat gebruiken.

Barcode scan software

‘Wanneer er gesproken wordt over het scannen van Barcodes, QR codes of RFID tags, dan hebben we het over Barcode scan software.’

Hoe vaak scan je op een dag? Welke werkzaamheden voer je nog meer uit met het apparaat?

Iedere situatie vraagt om een geschikte scanoplossing. Werk je de hele dag in het magazijn, dan wordt er veel gescand en is te allen tijden een ‘echte scanner’ aan te raden. De snelheid van een hardware device met scanfunctie ligt altijd hoger dan de scanfunctie van een tablet of smartphone. De snelheid waarmee een tablet of smartphone scant is juist weer aangenaam bij het projectmatig werken.


Het apparaat biedt dan namelijk de mogelijkheid om overzichtelijk te werken en je kunt op elk moment administraties, verbruikt materiaal, verwerken. Je hoeft het niet meer te onthouden of ergens op te schrijven, je legt het gewoon direct op het juiste project of in het juiste magazijn vast, zodat je weer verder kunt met de werkzaamheden bij een klus.

Scannen in iedere situatie

 


Al met al is er voor iedere situatie en ieder doel een geschikte oplossing. De vraag is: Waar vraagt jouw situatie om?

Moet het apparaat veelzijdig zijn of ben je juist beter af met alleen een goed werkende scanfunctie.

 

Barcode scan software van MSG voor ieder apparaat

Onze manier van software ontwikkelen noem je in vakjargon, crossplatform ontwikkeling. Daarbij ligt de focus op het breder toe kunnen passen van de software.

Met andere woorden, de barcode scan software beschikbaar stellen voor meerdere apparaten zoals jouw iPhone, iPad of Android device.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op